Foci

A Loki lett a terem ura

A DVSC-TEVA együttese nyerte a Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság debreceni fináléját.

A Debrecen házigazdaként, a Szombathelyi Haladás, a Diósgyőr és a Vasas selejtezőtornagyőztesként, a Gyirmót és a Győr legjobb másodikként kvalifikálta magát a Főnix csarnokban rendezett fináléba. Nézzük mik történtek Debrecenben.

Az A csoport eseményei:

A házigazda Debrecen egy gólnélküli első félidőt követően hátrányba került a gyirmóti Polyáknak köszönhetően, Kabát azonban egy duplával fordítani tudott, a DVSC végül 2-1-re nyert.

A másodosztályú gárda aztán a második összecsapásán nagy meglepetésre egy kilencgólos meccsen legyőzte a Győrt, Laki kettőt vállalt a hat szerzett találatból.

A csoport zárómeccsén a Debrecen és a Győr csapott össze egy rangadó keretén belül, Szakály második félidő elején szerzett találatára még válaszolt Molnár, Bódi duplájával azonban már nem tudott mit kezdeni az ETO, a 3-2 Nyitrai büntetője után alakult ki. A Loki így az elődöntőbe jutott, a Győr búcsúzott a további küzdelmektől.

Eredmények:
DVSC-TEVA – Gyirmót 2-1 (Kabát 14., 18. ill. Polyák 13.)
Győri ETO – Gyirmót 3-6 (Serfőző 7., Varga 22., Nyitrai 24. ill. Kozmér 4. – büntetőből, Tóth 6., Kiss 9., Laki 11., 23., Polyák 12.)
DVSC-TEVA – Győri ETO 3-2 (Szakály 13., Bódi 19., 20. ill. Molnár 18., Nyitrai 24. – büntetőből)

A B csoport eseményei:

A debreceni finálé első mérkőzésén a DVTK és a Vasas randevúzott, a második vonalhoz tartozó miskolci gárda pedig egy látványos, gólokkal tarkított meccsen verte elsőosztályú riválisát, 6-4 lett a vége. Az egyik oldalon Gal és Abdouraman, a másikon Arszics zárt két góllal.

A második találkozón a Vasas a Szombathelyi Haladás ellen javíthatott, ez pedig össze is jött az angyalföldieknek, Mundi, Ferenczi és Lázok góljára csak Schimmer tudott válaszolni.

A vasiak ugyan 5-3-ra legyőzték a DVTK-t (Kenesei Krisztián triplázott), a körbeverésből ők jöttek ki a legrosszabbul, a Haladás így idő előtt befejezte a tornát.

Eredmények:
DVTK – Vasas 6-4 (Gal 1., 19., Abdouraman 5., 16., Lippai 10., Gohér 12. ill. Arszics 4., 9., Ferenczi 12., Beliczky 14.)
Vasas – Szombathelyi Haladás 3-1 (Mudni 2., Ferenczi 12., Lázok 16. ill. Schimmer 19.)
DVTK – Szombathelyi Haladás 3-5 (Lippai 9., Bacsa 14., Vadász 20. ill. Kenesei 2., 9., 11., Oross 7., Korolovszky 12.)

Elődöntők:

Az A csoport élén záró DVSC a B jelű hármas másodikjával, azaz a Vasassal meccselt a győzelemért. A finálé házigazdája végül a második felvonás hajrájában biztosította részvételét a döntőben, Kabát és Dombi biztosították be a 3-0-ás győzelmet.

A másik elődöntőben az utolsó pillanatokban alakult ki a 3-3-as végeredmény, a gyirmótiak már a kapusuk helyére is mezőnyjátékost vittek fel a pályára, Baumgartner harcolta ki a büntetőlövéseket. A Diósgyőr aztán mint az első, nyíregyházi selejtezőtorna döntőjében ezúttal is jobbnak bizonyult a pontrúgásoknál.

Eredmények:
DVSC-TEVA – Vasas 3-0 (Mijadinoszki 4., Kabát 18., Dombi 22.)
Gyirmót – DVTK 3-3 (Laki 2., Szabó 16., Baumgartner 24. ill. Gal 5., Menougong 10., Faggyas 12.) – büntetőkkel 2-3

A bronzmeccs:

A harmadik helyről döntő mérkőzésen a csapatok sokáig fej fej mellett haladtak, 3-3-as állásnál azonban a gyimórt kétszer is eredményes tudott lenni, így begyűjtötte a bronzérmet.

Eredmény:
Gyirmót – Vasas 5-3 (Kozmér, Laki 2, Tóth, Boros ill. Németh N., Ferenczi, Lázok)

A finálé:

A döntő legelején Bódi előtt adódott nagy lehetőség, ez azonban még kimaradt, nem sokkal később aztán Kabát bombázott a hálóba. Ugyan egyenlített a Diósgyőr, Balajti az első félidő hajrájában egy szemtelen góllal ismét megszerezte a hazaiaknak a vezetést, majd fordulás után Czvitkovics Péter köszönt be.

A folytatásban küzdött, harcolt a DVTK, ennek ellenére Bódi révén a Loki szerzett újabb gólt, így a Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság 2011-es kiírását a Debrecen nyerte meg, harmadik sikerét aratva teremben.

Eredmény:
DVSC-TEVA – DVTK 4-2 (Kabát 4., Balajti 11., Czvitkovics 14., Bódi 23. ill. Gohér 8., Vadász 19.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik