Foci

A Debrecen cáfolja a bundavádakat

A Népszava cikke szerint már a Young Boys elleni mérkőzésen is bundáztak a debreceni focisták. A klub reagált a vádakra.

A napilap közölte a bochumi, bundavádakkal és bundagyanúkkal foglalkozó bíróság szóvivőjének nyilatkozatát, miszerint a Loki játékosai közül csak páran maradhattak ki az osztozkodásból.

A vádak szerint nem csupán az eddig sejtett Debrecen-Fiorentina meccsen történhetett manipuláció, hanem az egy évvel korábbi, Young Boys elleni UEFA-kupa mérkőzésen is.

A klub igazgatója szombaton délután reagált a legújabb vádakra:

“Sem a klub, sem a játékosok a mai napig semmilyen hivatalos információt nem kaptak az eljárással kapcsolatosan” – mondta a loki.hu oldalnak dr. Róka Géza. “Sajnálatos, hogy az idézett írásból akár az is kikövetkeztethető, mintha az események megvalósulása bizonyosságot nyert volna, holott hangsúlyozandó: a bírósági eljárást megelőző vádiratra történik hivatkozás.

A cikkben utalás történik a Debrecen-Fiorentina meccsre, amellyel kapcsolatban többször elmondtuk, hogy bebizonyosodott, nem történt csalás, és a két eltiltott debreceni játékos a büntetést azért kapta, mert nem jelentette a megkeresést, bár ez az ügy sem tekinthető lezártnak, hiszen a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) márciusban tárgyalja a két játékos ügyét” – így a sportvezető.

Róka Gáza hozzátette, ha valakiről bebizonyosodna az, hogy részt vett bármilyen akcióban, a klub minden kapcsolatot megszakítana az adott focistával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik