Foci

Csatárt vesz a Schalke

A gelsenkircheniek a Bundesliga II gólkirály-jelöltjét nézték ki maguknak.

A gelsenkircheni klub több játékosától is megvált, viszont az erősítést is szem előtt tartja – Felix Magath szakvezetőnek az Energie Cottbus gólvágóján, Nils Petersenen akadt meg a szeme. Az U21-es német válogatott ontja a gólokat a Bundesliga II-ben, 33 találkozón 19 gólt szerzett.

A holland Klaas-Jan Huntelaar rossz formája miatt a Schalke helyettes megszerzését vette tervbe, a Kicker úgy értesült, a királykék mezesek hárommillió eurót ajánlanak a cottbusiaknak a hórihorgas, 188 centis támadóért.

A 22 esztendős játékos kiváló őszt zárt, 18 találkozón 13 gól fűződött a nevéhez. Petersen mellett ugyanakkor a görög veterán, Angelosz Hariszteasz is az Arena auf Schalkébe költözhet, a 2004-es Európa-bajnok görög támadó november óta klub nélkül van (addig a francia első ligás Arles-Avignont erősítette), jelenleg a németekkel edz.

A nehéz anyagi helyzetben lévő Schalke a télen több játékosától is megvált: Jermaine Jones, Erik Jendrisek és Besart Ibraimi is elhagyta a klubot, de úgy tűnik, a Sevilla által megkörnyékezett horvát válogatott Ivan Rakitic is követi őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik