Foci

A Vasas még keresi a legjobb befektetőt

Három lehetséges tulajdonosa lehet az angyalföldi labdarúgóklubnak. A pénzügyi garanciára várnak a vezetők.

A Vasas labdarúgócsapata a megszűnés szélére került az elmúlt időszakban, a nagy reményekkel érkező olasz befektetők már nincsneek a Fáy utcában, így egyedülálló módon a Vasas SC társadalmi szervezetként üzemelteti a klubot.

Markovits László, az egyesület elnöke keresi a megoldást, és január közepén fel is merült három lehetséges befektető szerepvállalása. Valamelyikük megszerezheti a klub tulajdonjogának 99 százalékát, és elkezdheti a munkát.

A Vasas SC vezetősége csütörtökön adott ki közleményt, melyben közölte, a három potenciális vevő közül kettő, az elnökség kérésének megfelelően, a megadott határidőre benyújtotta ajánlatának kiegészítését, amely a többi közt tartalmazza a felajánlott pénzügyi garanciák részletezését. A harmadik vevőjelölt technikai okokból péntekre ígérte ajánlatának írásbeli kiegészítését. A beérkezett dokumentumokat az elnökség tagjai kiértékelik, majd minél hamarabb döntést hoznak.

Markovits László elnöki a klub honlapján hozzátette: “Akármennyire is várjuk mindannyian, hogy lezáruljon a tulajdonosváltás folyamata, nem fogunk az idővel versenyt futni. A Vasas Elnöksége kizárólag a megfelelő erejű és értékű pénzügyi garanciák biztosítása mellett fog szerződni a vevővel.”

Több sajtóorgánumban megjelent, hogy az egyik befektetőjelölt képviselője Berki Krisztián, aki a Ferencváros labdarúgó Zrt. elnök-vezérigazgatója volt nem is olyan régen.

AJÁNLOTT LINK:

Közlemény (vasassc.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik