Foci

Tinédzser hős lőtte tovább a Schalkét

A Schalke 04 együttese egy 119. percben lőtt góllal ment tovább a Német Kupában a Nürnberg ellen.

A Bundesliga alsóbb régiójához tartozó újonc már igen korán, a 4. percben megszerezte a vezetést a Schalke otthonában rendezett negyeddöntőben, Schieber talált be, Gavranovic azonban tíz minutummal később egyenlített.

A vendégek támadója nem hagyta annyiban a dolgot és még ebben a játékrészben újra megkaparintotta övéinek az előnyt, majd egy kisebb hullámvölgy következett be a meccsen, amit hazai oldalról Rakitic tört meg, a veterán Raúl passza után talált be.

A gelsenkircheni csapat ezt követően sorra dolgozta ki a helyzeteket, azonban csak nem akart összejönni a gól, pedig számos lehetősége nyílt rá a Schalkénak, hogy már a rendes játékidőben kiharcolja az elődöntőbeli részvételt.

A 90 perc letelte után következehetett a ráadás, a mérkőzés 116. percében pedig beállt a mindössze 17 esztendős Julian Drexler, akit a német labdarúgás egyik legnagyobb tehetségeként tartanak számon. A fiatal középpályás ha már ott volt, akkor tett arról, hogy ennek híre menjen, nem sokkal a lefújás előtt bődületes bombát ragasztott a Nürnberg hálójába ballal, bejuttatva csapatát a Német Kupa legjobb négy együttese közé.

Eredmény:
Schalke – Nürnberg 3-2 (Gavranovic 14., Rakitic 58., Draxler 119. ill. Schieber 4., 32.) – hosszabbításban

Draxler csodagólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik