Foci

Megbocsátottak De Jongnak

A holland szakvezetés ismét nevezte a keretbe a kemény belépőiről hírhedt középpályást.

Bert van Marwijk szövetségi kapitány szerdán közzétette keretét – a vb-ezüstérmes hollandok február 9-én Ausztriával játszanak barátságos mérkőzést. A magyar válogatottal egy Eb-selejtezőcsoportban lévő németalföldiek bő keretébe így befért a Manchester City karakán védekező középpályása is.

A hollandok és a Bayern München közötti kötélhúzás eredményeként Arjen Robben nem lép majd pályára az osztrákok ellen – a bajorok közel álltak hozzá, hogy bepereljék a holland szövetséget (KNVB), mivel egyik legjobbjuk hosszú ideig lett sérült válogatottbeli elfoglaltsága miatt.

Nigel De Jongnak viszont van erre esélye. A vb-döntőben a spanyol Xabi Alonsót mellberúgó futballista azt követően lett eltanácsolva a válogatottból, hogy ősszel eltörte a newcastle-i Hatem Ben Arfa lábát.

A holland keret:

Kapusok: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (Utrecht)
Védők: Urby Emanuelson (Milan), John Heitinga (Everton), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (Hamburg), Erik Pieters (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax), Peter Wisgerhof (Twente)
Középpályások: Ibrahim Afellay (Barcelona), Mark van Bommel (Milan), Theo Janssen (Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Inter), Kevin Strootman (Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham), Demy de Zeeuw (Ajax)
Csatárok: Eljero Elia (Hamburg), Klaas Jan Huntelaar (Schalke), Luuk de Jong (Twente), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Ruud van Nistelrooy (Hamburg), Robin van Persie (Arsenal)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik