Foci

Az Arsenal végül kiverte Fülöpéket

A félidőben még aggódhattak a londoni drukkerek, de végül érvényesült a papírforma: a magyar kapus hármat kapott.

Igazi szenzációt hozott a két együttes első mérkőzése a Carling Cupban. A bajnokságban erősen botladozó, a Championshipben a kiesőhelyek elől menekülő Ipswich nagyon nagy akarással, remek védekezéssel verte 1-0-ra a londoniakat.

Akkor már nem Roy Keane volt a csapat vezetőedzője, a gólt viszont éppen egy olyan játékos szerezte, akivel a végén összerúgta a port az ír: Priskin Tamás.

A felek így álltak fel a mérkőzéshez:

Arsenal: Wojciech Szczesny – Bacary Sagna, Johan Djourou, Laurent Koscielny, Gael Clichy – Neves Denilson, Jack Wilshere, Francesc Fabregas, Nicklas Bendtner – Andrey Arshavin, Robin van Persie

Ipswich: Fülöp Márton – Grant Leadbitter, Gareth McAuley, Damien Delaney, Darren O’Dea – Mark Kennedy, Colin Healy, David Norris, Carlos Edwards, Connor Wickham – Priskin Tamás

A 20. percben Sagnát már le is kellett cserélnie Wengernek, megsérült a védő, Eboué állt be a helyére. Folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket a londoni csapat, de hol Fülöp állt jó helyen, hol rossz beadásokkal operáltak, hol a kapufa mentette meg a Traktorosokat.

A helyzetek kialakítása a fordulást követően is folytatódott azzal a különbséggel, hogy ekkor már eredménye is volt az igyekezetnek. Az első gólnál még a pályán volt Priskin is, később viszont lecserélték. Bendtner (balról tekert Fülöp mellett a kapuba), Koscielny (egy fejessel megelőzte Fülöpöt, aki későn mozdult ki a szögletre) és a remekül játszó Fabregas (egy Arsavinnal történő kényszerítőzés végén) volt a három találat szerzője.

Ez volt az Ipswich negyedik Ligakupa elődöntője, de ezúttal sem sikerült a döntőbe jutás. Arsene Wenger együttese viszont hosszú évek után trófeát nyerhet. Már csak egy lépés kell hozzá.

Eredmény, angol ligakupa, elődöntő, 2. mérkőzés:

Arsenal – Ipswich Town 3-0 (0-0)
gólok:
Bendtner (61.), Koscielny (64.), Fabregas (77.)

Továbbjutott:

A másik mérkőzést, a West Ham United – Birmingham találkozót szerdán rendezik, az első meccset a londoniak nyerték 2-1-re.

A találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik