Foci

Halmosi visszatért, a Haladás tornát nyert

A hazai pályán játszó Haladás nyerte a Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság harmadik, szombathelyi selejtezőtornáját.

Az Aréna Savariában bonyolították le a Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság harmadik, egyben utolsó selejtezőtornáját, melyen már a csoportkör után kialakult a debreceni finálé összeállítása: a házigazda Lokin kívül a Diósgyőr, a Vasas és a Haladás, mint tornagyőztes lesz ott, a Gyirmót és a Győr pedig a két legjobb másodikként kvalifikálta magát.

Lássuk mi történt Szombathelyen.

Az A csoport történései:

Elsőként a hazai pályán játszó Szombathely és a Pécs csapott össze, nagy meglepetésre már az 5. percre kétgólos előnybe került a PMFC, előbb Horváth, majd Nagy köszönt be. Simon az első felvonás végén szépíteni tudott, majd Irhás kisvártatva már megszerezte az egyenlítést jelentő gólt, újra nyílttá vált a meccs.

A Pécs Zamostny révén újra előnybe került, azonban Halmosi egy bombagóllal egalizált, a Haladásnak pedig megvoltak a helyzetei a győzelem megszerzéséhez, végül azonban maradt a 3-3.

A csoport második találkozóján az Újpest meccselt a Péccsel, a fővárosiak az első és a második félidőben is kettőt-kettőt lőttek, a vége sima 4-0-ás győzelem lett.

A harmadik mérkőzésen a Haladás lejátszotta a pályáról az Újpestet, 3-0-ás győzeémével pedig bejutott a selejtezőtorna döntőjébe, illetve kiharcolta a részvételt a debreceni fináléba.

A csoport eredményei:
Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC 3-3 (Simon 11., Irhás 16., Halmosi 23. ill. Horváth 3., Nagy 5., Zamostny 21.)
Újpest FC – Pécsi MFC 4-0 (Lázár 2., Rajczi 8., Sitku 21., Kiss 24.,)
Szombathelyi Haladás – Újpest FC 3-0 (Nagy 4., 21., Sipos 16.)

A B csoport küzdelmei:

A Győri ETO és a Siófok összecsapásával indult a szombathelyi torna, a Rába-parti együttes pedig végül 4-2-vel behúzta a meccset. Alekszidze szerezte meg a vezetést az ETO-nak, Novák azonban a második félidőben egyenlített. Nem sokkal később Granugrava talált be, majd Dudás is megzörgette a hálót, a győri gólok sorát pedig egy újabb Alekszidze-gól zárta, Lukács már csak kozmetikázni tudott az eredményen, 4-2 lett a vége.

A második találkozón a REAC és a Siófok meccselt egymással, a fővárosiak pedig végül 4-2-re kikaptak a Balaton-parti gárdától, az elsőosztályú brigád a második félidő elején biztosította be a győzelmét.

A csoport záró mérkőzésén a Győr egy hatalmas Alekszidze-bombával verte a REAC-ot, 1-0-ás győzelmével pedig kvalifikálta magát a szombathelyi selejtezőtorna döntőjébe.

A csoport eredményei:
Győri ETO – BFC-Siófok 4-2 (Alekszidze 3., 23., Ganugrava 15., Dudás 18. ill. Novák 14., Lukács 24.)
REAC – BFC-Siófok 2-4 (Novák 5. – öngól, Nyerges 23. – büntetőből ill. Novák 4., 21., Thiago 14., László 15.)
Győri ETO – REAC 1-0 (Alekszidze 2.)

A döntő:

A fináléban Kenesei szép góljával szerzett vezetést a Haladás, erre azonban még az első félidőben válaszolni tudott a Győr, Völgyi talált be.

Fordulás után előbb Irhás, majd egy gyönyörű akció végén Halmosi Péter tudott eredményes lenni, az ETO pedig hiába küzdött a végsőkig, Tóth Péter szerezte a következő gólt, 4-2 lett a vége. Veresége ellenére az ETO is ott lesz a debereceni döntőben.

Eredmény:
Szombathelyi Haladás – Győri ETO 4-2 (Kenesei 3., Irhás 18., Halmosi 21., Tóth 24. ill Völgyi 10., Ji-Paraná 24.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik