Foci

Nyert a Bayern, pontot vesztett a Dortmund

A München ugyan bár bajnok nem lehet az edzője szerint, a Lauternt magabiztosan verte meg. Gomez triplzátott.

A listavezető Borussia Dortmund nem tudott győzni ebben a fordulóban, pedig sokáig vezetett a Stuttgart ellenében. Ezzel együtt újabb pontot szerzett, amivel újabb lépést tett a salátástál megszerzése felé. Fontos megjegyezni, hogy a sárga-feketék egyik legjobbja, a japán Kagawa hiányzik, éppen az Ázsia-kupán szorgoskodik.

Már csak azért is újabb lépés volt ez a Dortmundnak, mert az idei szezon meglepetéscsapata, a második Hannover most behódolt az agyonvásárolt Schalkénak, ahol Raul lőtte a győztes gólt.

A másik meglepetéscsapat, a Mainz is ugyanilyen arányban szenvedett hazai pályán vereséget, őket a két évvel ezelőtti bajnok Wolfsburg verte meg. Szalai Ádám végig játszott.

A wolfsburgiak találata:

A Bayern vezető gólját a sérülése visszatérését követő első találatával Robben szerezte meg, Gomez már a második félidőben toldotta meg a hazaiak előnyét. Moravek kicsit még ráijesztett az Allianz Arena közönségére, de jött ismét Gomez, és eldöntötte a találkozót két góljával. A végén azért még egy német is gólt szerzett: Müller alakította ki az 5-1-es végeredményt.

Íme, a Bayern mérkőzésének összefoglalója:

Louis van Gaal, a bajorok mestere éppen pénteken nyilatkozott úgy, hogy a bajnoki cím megszerzése már nem téma a csapatnál, a második helyért kell mindent megtenni. Elkezdték.

Eredmények, Bundesliga:

Bayern München – Kaiserslautern 5-1 (1-0)
gólok:
Robben (45.), Gomez (47., 80., 84.), Müller (90.), illetve Moravek (62.)

Mainz – Wolfsburg 0-1 (0-0)
gólok: Kjaer (82.)

Dortmund – Stuttgart 1-1 (1-0)
gólok:
Götze (43.), illetve Pogrebnjak (85.)

Freiburg – Nürnberg 1-1 (1-0)
gólok:
Flum (32.), illetve Schieber (56.)

Hannover – Schalke 04 0-1 (0-1)
gólok:
Raul (33.)

1. FC Köln – Werder Bremen 3-0 (2-0)
gólok:
Podolski (6., 84.), Matuschyk (32.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik