Foci

Magabiztosan nyert a Liverpool

Torres szerezte meg a vezetést a Wolves ellen, még lőtt egyet a ráadásban is, de Raul Meirelesé a szépségdíjas találat.

Kenny Dalglish még nyeretlen a Liverpool vezetőedzőjeként újdonsült visszatérése óta. Legalábbis a Premier League kora délutáni mérkőzésének kezdetéig az volt.

A Liverpoolnak ez volt talán az utolsó szalmaszál, amelybe kapaszkodva megkezdhette a felzárkózást a középmezőny elejéhez az angol bajnokságban, azok után, hogy Roy Hodgsonnal nagyon nem ment Gerrardéknak.

A Wolverhampton azonban ebben a szezonban már több nagycsapatot is megtréfált, konkrétan a bajnoki címvédő Chelsea-t verte 1-0-ra Mick McCarthy együttese.

Az első játékrészben jobbára a liverpooliaknak volt helyzete, de a hazaiak sem tétlenkedtek, pechükre Reina remekül védett. A 36. percben Torres szerezte meg a vezetést egy lapos lövéssel, Raul Meireles azonban a második félidő negyedik percében bombagóllal jelezte: itt ma az övé lesz a legszebb találat. A portugál már az Everton elleni derbin is gólt szerzett (2-2 lett az a meccs), az volt az első Mersey-parti találata.

A második félidőben stabilan játszott a Pool, a hazaik közül Fletcher próbálkozott a legtöbbször, ügyesen mozgatta a többieket, de azok meddőnek bizonyultak a 16-oshoz érve.

A 91. percben aztán Kuyt harcolt ki egy gólszerzési lehetőséget Fernando Torresnek, a spanyol bent középen várta a labdát és már nem volt nehéz a kapuba lőnie: 0-3.

A Liverpool rég látott magabiztossággal hozott le egy mérkőzést, ezzel talán elindul felfelé a tabellán.

A találkozó góljai:

Eredmény, Premier League:

Wolverhampton Wanderers – Liverpool 0-3 (0-1)
gólok:
Torres (36., 91.), Raul Meireles (50.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik