Foci

Pavljucsenko kapós lett

A Tottenham orosz válogatott támadójáért angol és német csapatok versenyeznek.

Roman Pavljucsenko londoni ténykedése aligha csak a sikerektől szól – az orosz sokszor háttérbe szorult Crouch, Keane, vagy épp Defoe mögött – s ügynöke szerint az orosz nem zárja ki, hogy esetleg távozik. Ehhez viszont nem kevés pénzre lenne szükség, bár a félhivatalos „kérők” úgy tűnik, elég eltökéltek.

Mindenek előtt a – legjobbját, Darren Bentet az Aston Villának 18 millió fontért eladó – Sunderland iparkodik az orosz körül. A Daily Mail szerint Steve Bruce az orosszal pótolná Bentet, s a Spurs sem vonakodik, hisz a menedzsment korábban többször is jelezte, hogy elégedetlen a csatárok teljesítményével.

Új támadókhoz viszont pénz kell, és Pavljucsenko ára aligha lesz kevesebb mint tízmillió font. A csatár 2008-ban, a sikeres Európa-bajnokság után költözött Londonba, akkor 14 milliót ért. A Spurs színeiben két és fél idény alatt 61 alkalommal szerepelt, 15 gólt szerzett, viszont idén elért öt góljával a legjobb volt a londoni támadók közül. Ügynöke szerint nem rajta múlik, mi lesz a játékos sorsa.

„Roman iránt Angliából és Németországból érdeklődtek, ám ne felejtsük, hogy szerződése csak 2013-ban jár le. Így nem mi döntünk arról, hogy marad-e vagy megy” – óvatoskodott a Sky Sportsnak válaszoló Oliver Wendt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik