Foci

Német védővel erősít a Lazio

A rómaiak a Freiburg szélső védőjével tárgyalnak, a futballista már januárban csapatot cserélhet.

A Lazio vezetősége a Freiburggal alkudozik, az olaszok kiszemeltje a németek U21-es válogatott balhátvédje, Felix Bastians. A 22 éves futballista idén remekelt a Bundesligában, s ezzel felhívta magára a római klub figyelmét; az olaszok eltökéltségét erősíti, hogy a posztot betöltő Stefan Radu idén nem remekelt.

Radu sérülésekkel és formahanyatlással bajlódott, így a Lazio nem tekinti biztos pontnak, a román ráadásul a védelem tengelyében is bevethető – nem kimondott felfutó bekk. A Kicker szerint a római klub a játékos ügynökével nagyvonalakban már megegyezett, a Freiburg vezetői viszont tagadták a megállapodás létrejöttét.

„Egy klubbal sem egyeztünk meg, s a futballista sem jelezte, hogy már januárban távozna” – fogalmazott a sportlapnak nyilatkozó Dirk Dufner freiburgi sportigazgató.

A tinédzser korában a Nottingham Forest együttesénél is megfordult Bastians 2009-ben lett a Freiburg futballistája, eddig 50 bajnokin lépett pályára – a ballábas labdarúgó egy gólt szerzett, viszont adott nyolc gólpasszt.

Angliában és Svájcban (a Young Boys csapatánál) inkább a középpályán kapott szerepet, a Bundesligában viszont védőt játszik, olykor középen is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik