Foci

Sánchez: műtőasztalról a pályára

Több mint egyéves kihagyás után tért vissza Sergio Sánchez Ortega, a Sevilla játékosa.

A 24 éves, korábbi utánpótlás-válogatott védő több mint egy évet hagyott ki szívbetegség miatt. Sánchez panaszai nyomán elvégzett tüzetes orvosi vizsgálat kiderítette, hogy baj van a szívével, meg is kellett műteni.

Mára azonban rendbe jött, a múlt héten, a volt csapata, az Espanyol elleni bajnokin még csak a cserepadot koptatta, a Villarreal elleni, 3-0-ra megnyert keddi kupatalálkozón azonban már pályára léphetett – és egészen jól futballozott.

Sanchez visszatérése rendkívül örömteli azok után, hogy az elmúlt években két spanyol játékos is meghalt szívproblémák miatt: Antonio Puerta, a Sevilla 22 éves játékosa 2007-ben a pályán esett össze, majd három nappal később elhunyt.

Daniel Jarque, az Espanyol csapatkapitánya 2009-ben 26 évesen távozott az élők sorából. A csapata firenzei edzőtáborozása során, szállodai szobájában lett rosszul, és az életét már nem tudták megmenteni.

Rubén de la Red, a Real Madrid volt válogatott játékosánál ugyancsak szívbetegséget diagnosztizáltak, emiatt fel kellett hagynia a futballal, és edzőként dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik