Foci

Negyeddöntős a Sampdoria

A Koman Vladimirt ezúttal nélkülöző Samp büntetőkkel győzte le hazai pályán az Udinesét az Olasz Kupában.

Az első félidő hazai helyzetekkel indult, majd bő félóra után a többször is veszélyeztető Federico Macheda szerezte meg a vezetést a Sampdoriának. Nem dőlhettek hátra a genovaiak, ugyanis az Udinese a legutóbbi nyolc meccsének mindegyikén szerzett legalább egy gólt.

A továbbiakban is a Samp dominált, de az Udinesének is akadtak helyzetei, majd amikor már mindenki azt hitte, hogy a hazaiak kiharcolják a továbbjutást, Mauricio Isla egyenlített az utolsó percekben, következhetett a hosszabbítás.

Az udineiek Denisnek köszönhetően már a hosszabbítás legelején lépéselőnybe kerültek, majd a 100. percben Dessenát szórta ki a genovaiaktól a játékvezető egy azonnali pirossal. Tíz emberrel is egyenlíteni tudott a Sampdoria, a hosszabbítás második félidejének elején Pazzini értékesített egy büntetőt.

Mivel 120 perc alatt sem sikerült dűlőre vinni a dolgot következhetett a tizenegyespárbaj, melynek negyedik körében Ziegler hibázott, szerencséjére azonban Denis sem tudta belőni. A végső rontást Isla követte el, így Tissona a legjobb nyolcba lőtte csapatát.

A Sampdoria a Milan és a bari párharcának győztesével mérkőzhet meg az elődöntőbe kerülésért.

Koman Vladimir ezúttal a kispadról nézte végig a meccset. Hír a Sampdoria háza tájáról még, hogy szerdán a klub vezetői mindenben megegyeztek a magyar bajnok Debrecennel Laczkó Zsolt ügyében, a magyar válogatott védő így már a mai napon Genovába utazott.

Eredmény:
Sampdoria – Udinese 2-2 (Macheda 32., Pazzini 108. – 11-esből ill. Isla 89., Denis 91.) – büntetőkkel nyert a Sampdoria.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik