Foci

FA-kupa: most sikerült a Manchester Citynek

A Leicester City az első randevún még kiküzdötte az újrajátszást, de a megismételt meccsen már nem volt pardon.

Három találkozót rendeztek meg az angol FA-kupában kedden. Mindhárom meccset újra kellett játszani, mert az első mérkőzésen döntetlen született ellenkező pályaválasztás mellett.

A manchester City 2-2-es döntetlent ért el az első meccsen, ahol ugyan fordítani tudott a Leicester vezetését követően, de a végén kiengedett. Most is megizzadt a másodosztályú csapat ellen, mert hiába szerzett vezetést Tevez, Gallagher kiegyenlített, 3-1-es hazai vezetésnél pedig az argentin 11-est hibázott. Ennek akkor volt jelentősége, amikor 3-2-re szépített Sven-Göran Eriksson együttese.

Mégsem született bombameglepetés, mert Kolarov az utolsó pillanatban betalált, továbblépett a City. Mint ahogyan egy másik City, a Stoke is, egy harmadik, a Cardiff ellenében. Igaz, az élvonalbeli csapat csak hosszabbítást követően örülhetett, hála a két gólt szerző Waltersnek.

A Wolverhampton Wanderers sima, meggyőző sikert aratott a Championshipben szereplő Doncaster felett úgy, hogy a második féldiőben 13 perc alatt három gólt szerzett.

A Manchester City – Leicester City találkozó összefoglalója:

Eredmények, FA-kupa:

Manchester City – Leicester City 4-2
gólok:
Tevez (15.), Vieira (37.), Johnson (38.), Kolarov (90.), illetve Gallagher (19., 11-esből), Dyer (83.)

Cardiff City – Stoke City 0-2 (hosszabbítás után)
gólok:
Walters (92., 115.),

Wolverhampton – Doncaster 5-0
gólok:
Fletcher (5.), Bia (61.), Doyle (66.), Jarvis (74.), Jones (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik