Foci

Megalakult az orosz szervezőbizottság

Megalapította a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságát Vlagyimir Putyin miniszterelnök.

A politikus hétfő este jelentette be, hogy a kormány 90 milliárd rubelt (612 milliárd forint) költ majd a következő három évben sportra, ebből az idei esztendőre 39,5 milliárdot különített el. Hozzátette, Oroszországnak jól kell teljesítenie a 2014-es szocsi téli olimpia és a 2018-as futball-vb megrendezésekor egyaránt.

“A feladatunk nemcsak az, hogy megfelelően felkészüljünk és hibátlanul lebonyolítsuk ezeket az eseményeket, hanem az is, hogy az orosz versenyzők számára biztosítsuk a sikeres szereplés feltételeit” – fogalmazott Putyin.

A kormányfő arra szólította fel az illetékeseket, hogy intézkedjenek az iskolai testnevelés hangsúlyosabbá tétele érdekében, egyúttal rögzítette, hogy az ötkarikás játékok és a labdarúgó-világbajnokság révén az orosz életminőség, s ezzel együtt az emberek általános egészségi állapota is javulhat.

Oroszország legalább 10 milliárd rubelt költ majd a vb-mérkőzéseknek otthont adó 13 város infrastruktúrájának fejlesztésére, s több mint 30 milliárd rubelt fordít a szocsi téli olimpia előkészületeire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik