Foci

Birminghamből erősít a Liverpool

A szenvedő vörösök vezetősége az Aston Villa képviselőivel tárgyal.

Bár Kenny Dalglish egy hete még úgy nyilatkozott, nem tudja, lesz-e pénz erősítésekre, a Liverpool új skót menedzserét megajándékozná a szintén „friss” vezetőség. A Daily Mail szerint a 2005-ös BL-győztes megszerezheti az Aston Villa két futballistáját, Stewart Downingot és Ashley Youngot.

A duó erényeiről Dalglish már korábban ódákat zengett, ráadásul mindketten középpályások: az FC kerete pedig épp a középpályán szorul talán a legnagyobb vérátömlesztésre.

A liverpooliak decemberben elzavart menedzsere, Roy Hodgson nyáron bejelentkezett a két angol válogatottért, viszont a szakvezetői teendőket akkor ellátó – azóta lemondó – Martin O”Neill lehűtötte a kedélyeket.

Mivel O’Neiil utódja, az egykoron épp a liverpooliakat felkészítő Gerard Houllier szeretné újjáépíteni csapatát, a Villa belemehet az üzletbe: a szándék megvan, csak a pénz kell. Nem is kevés. A birminghamiek Youngot például 14 millió fontra tartják, de Downing ára is hasonló kaliberű.

A két futballista – esetleges – érkezése a szintén angol válogatott Joe Cole sorsát is befolyásolhatja. Dalglish alighanem középen, a csatárok mögött próbálná ki a nyáron a Chelsea-től érkező játékost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik