Foci

Nem esett gól a Tottenham-Manchester rangadón

Az angol pontvadászat szuperrangadója után veretlen maradt Sir Alex Ferguson együttese.

Igazi szuperrangadót rendeztek a Premier League vasárnapi játéknapján. A három óriás, a Manchester United, a Chelsea és az Arsenal nyomába igyekvő Tottenham Hotspur a bajnokságban eddig veretlen (!) Manchester Unitedet fogadta.

A tét óriási volt, annak ellenére, a United a White Hart Lane-en lejátszott 90 perc után is két meccsel kevesebbel áll, mint az átmeneti első Manchester City. A városi rivális mellett nyert a fordulóban a Chelsea és az Arsenal is.

A két csapat így állt fel a meccsre:

Tottenham: Gomes – Hutton, Dawson, Gallas, Assou-Ekoto – Lennon, Modric, Palacios (Defoe) – Bale, Van der Vaart, Crouch.

Manchester United: Van der Saar – Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra – Nani (Anderson), Fletcher, Carrick, Giggs – Rooney, Berbatov (Hernandez).

A meccset a helyszínen tekintette végig David Beckham (aki a Spursnél edz a napokban), valamint Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya. A két ikon egymás társaságában élvezte végig a küzdelmes 90 percet.

Merthogy nagy volt a taktikai harc, viszonylag kevés helyzet alakult ki. A 9. percben Crouch, később Ronney veszélyeztetett, de a legnagyobb helyzet a 42. percben maradt ki, amikor Bale próbálkozott – de a labda nem találta meg van der Vaart fejét.

A második játékrész elején a United volt veszélyesebb, majd a 73. percben az Assou-Ekoto ellen szabálytalankodó Rafael megkapta második sárgáját, így a kiállítás sorsára jutott.

A 81. percben a Spurs hagyott ki nagy helyzetet, csakúgy, mint a 4 perces hosszabbítás második percében.

A végül gól nélküli találkozó két szempontból is emlékezetes marad: ez volt Ryan Giggs 600. bajnoki meccse a United mezében, a hazai szurkolók pedig szórólapokkal és drapériákkal tiltakoztak a csapat költözése ellen. Úgy gondolják, a Tottenhamnek nem kell elhagynia egy másik stadion kedvéért a White Hart Lane területét.

Eredmény, Premier League:

Tottenham Hotspur – Manchester United 0-0
kiállítva:
Rafael (73.)

A Liverpool-Everton, a Sunderland-Newcastle és a Birmingham-Aston Villa találkozókról itt olvashat bővebben.

A bajnokság élcsoportja:

1. Manchester United 45 pont (21 meccs)
2. Manchester City 45 pont (23 meccs)
3. Arsenal 43 pont (22 meccs)
4. Chelsea 38 pont (22 meccs)
5. Tottenham 37 pont (22 meccs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik