Foci

A Vasas nyerte a szegedi tornát

A Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság második, szegedi állomását a Vasas nyerte meg, a fővárosiak a Szolnokot győzték le a döntőben. A Ferencváros a csoportkörben kiesett.

A múlt héten a Diósgyőr Nyíregyházán harcolta ki a fináléba jutást, így a DVTK és a döntőnek otthont adó Debrecen várta újabb ellenfelét.

A csoport:

A Vasas és a házigazda Szeged csapott össze a második selejtezőnap első meccsén, a fővárosiak pedig könnyedén nyertek 4-1-re, már az első játékrészben sikerült elhúzniuk hárommal és ugyan Hegyesi szépíteni tudott, Ferenczi a 20. percben beállította a véegerdményt.

Az angyalföldiek igen gyorsan kiharcolták a döntőben való részvételt, második találkozójukon egy gólzáporos győzelmet arattak, 4-3 lett a vége. Arsic találatára Maric, majd Heffler válaszolt, Mileusnic, majd Mundi azonban ismét a Vasast juttatta előnyhöz. Szabó ugyan még egalizált pápai oldalról, Mundi az utolsó percben nyerte meg csapatának a mérkőzést.

A Szeged és a Pápa egy közönségszórakoztató meccsel zárta a csoport küzdelmeit, a Lombard 7-2-re nyert.

Eredmények:
Szeged – Vasas 1-4 (Hegyesi 16., Balog 2., 4., Arsic 6., Ferenczi 20.)
Vasas – Pápa 4-3 (Arsic 2., Mileusnic 16., Mundi 19., 22. ill. Maric 3., Heffler 14., Szabó 19.)
Szeged – Pápa 2-7 (Vágó 20., Kulcsik 22. ill. Belecsany 2. – öngól, Szűcs 7. – 11-esből, Heffler 9., 21., Takács 11., Bárányos 14., Maric 15.)

B csoport:

A Kecskemét és a Szolnok futott ki először a hármasból a műfűre, a Monicomp Liga sereghajtó újonca pedig némi meglepetésre simán legyőzte a pocsékul kezdő KTE-t – Remili Mohamednek bő tíz másodperc kellett az első gólhoz.

A MÁV a második meccsén aztán egy kiélezett összecsapásban maradt alul a Ferencváros ellen, Marek Heinz az utolsó percben értékesítette a torna első büntetőjét. A mérkőzést egy furcsa esemény előzte meg, ahogy arról írtunk, többen is a csarnokon kívül rekedtek, Prukner László vezetőedző addig nem ment le a pályáról, míg elérte, hogy többeket beengedjenek.

A csoportelsőségről döntő meccsen a Kecskemét paprikás hangulatban győzte le a Fradit. Csukics győztes gólja után Rósa ütőmozdulatot tett, őt és a góllövőt végleges, ötperces kiállítással „díjazta” a játékvezető.

Érdekesség, hogy a végeredménynek köszönhetően a nevető harmadik Szolnok jutott a Vasas elleni fináléba.

Eredmények:
Kecskemét – Szolnok 1-3 (Foxi 12. ill. Remili 1., Búrány 4., Mile 23.)
Ferencváros – Szolnok 1-0 (Heinz 24. – 11-esből)
Ferencváros – Kecskemét 2-3 (Junior 5., Heinz 7. ill. Foxi 3., Tököli 14., Csukics 18.)

A döntő:

A fináléban az első félidőben pár látványosabb jelenetet leszámítva Balogh gólját láthattuk, egy okos mandíneres csellel verte át a kapujából kilépő Véghet és az üres kapuba gurított. Fordulás után is szép csendben csordogált a meccs, amikor Arsic a pálya széléről óriási gólt ragasztott a szolnoki kapuba, 1-1-el érkeztek az utolsó percekre a csapatok.

A nyíregyházi első seleljtezőtronához hasonlóan Szegeden is a büntetők hozták meg a döntést, Koóson kívül pedig mindenki belőtte, így a Vasas jutott a debreceni döntőbe. Az angyalföldiek magukkal “rántották” az előző tornán második gyirmótot, melynek jobb a mutatója, mint a Szolnoké.

Eredmény:
Vasas – Szolnok 1-1 (Arsic 18. ill. Balogh 8.) – büntetőkkel 3-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik