Foci

A Chelsea brazil védővel tárgyal

A Chelsea védelme erősítésre szorul, a vezetőség a Benfica futballistájától várja a megváltást.

A Chelsea elsősorban védelmének köszönhetően tart ott, ahol: a korábbi években sziklaszilárd hátsó alakzat – elsősorban sérülések miatt – rengeteg hibát vétett ősszel. A vezetőség a dortmundi Neven Szuboticsot szerette volna megvásárolni, az ügylet azonban a játékos és klubja ellenkezésén megfeneklett. David Luiz az új kiszemelt.

A londoniak első, húszmillió eurós ajánlatát a lisszaboniak nem fogadták el, így az angolok emelik a tétet: 24 millió valamint Paulo Ferreira játékjoga. A megnövelt ajánlat a portugálokat is gondolkodóba ejtheti. A Benfica harmincmilliós kivásárlási árat állapított meg, viszont a dél-amerikai futballista több alkalommal is kifejezte, hogy kipróbálná magát Európa nagyjainál is.

A 31 esztendős Ferreira nem játszott rosszul ősszel, ám ellene szól, hogy ősportói – nem a legjobb ajánlólevél a Fény stadionban. A Chelsea ugyanakkor sietősre is foghatja (azaz tovább növelheti a tétet), mivel a City is érdeklődést mutat, s a manchesterieknél a pénz köztudottan nem akadály.

A Chelsea a középpályáját is erősítené. A Daily Mail szerint az Everton dél-afrikai középpályásáért, Steven Pienaarért a Chelsea és a Tottenham fut versenyt, a Spurs eddig 2.5 milliót ajánlott a játékosért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik