Foci

Nem ad el a Dortmund

A Borussia Dortmund emelte Kagava kivásárlási árát, egyben jelezte: egyik játékosa sem eladó.

A japán Sindzsi Kagava pályafutása valóságos sikertörténet az idei Bundesligában. A fiatal japán középpályás a német bajnokságot toronymagasan vezető Borussia Dortmund egyik kulcsemberévé nőtte ki magát, így a Bundesligára egyre inkább odafigyelő „nagyok” is rámozdultak a játékára.

Előbb a Barcelona majd a Manchester United is elkezdte az óvatos puhatolózást, Angliában pedig valóságos „ajánlatáradat” van készülőben. A Daily Mail például úgy értesült, a United 18 millió eurót sem sajnálna a japánért, ám a Chelsea is kész rákontrázni nagy riválisa összegére.

A futballista esetleges eladásával is hatalmasat kaszáló – félmillió euróért érkezett nyáron – dortmundiak azonban ragaszkodnak friss szerzeményükhöz, és megemelték a vételárát (25 millió). Hans-Joachim Watzke elnök ugyanakkor hangsúlyozta, sem januárban, sem nyáron nem hallgatnak a vásárlókra.

„Nyugodtan befejezhetik a tervezgetést. Kagava eladása nincs napirenden, és nem is lesz. Az egyesület nagyon jó anyagi helyzetben van, megvannak a megfelelő eszközeink arra, hogy megtartsuk értékeinket. Az évekkel korábbi áldatlan állapot a múlté.”

Mindez azt is jelentheti, hogy a klub többi, a piacon kapóssá vált futballistája – így a török-német Nuri Sahin, avagy a Mats Hummels-Neven Szubotics belső védőpáros – sem vált klubot a közeljövőben. A Chelsea által körüludvarolt szerb védő már jelezte is, hogy szeretne hosszabbítani egyesületével, míg Hummels nevelőegyesületének, a Bayern Münchennek lohasztotta le a kedvét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik