Foci

Elia Wolfsburgban köthet ki

Bár több kérője van, nem kizárt, hogy a holland szélső Hamburgból Wolfsburgba igazol.

A VfL Wolfsburg vezetősége bőszen keresi a Manchesterbe távozott Edin Dzeko utódját. Ugyanakkor van esély arra, hogy a bosnyák középcsatár helyett egy szélső érkezik: Eljero Elia. A Bild szerint a 2009-es bajnok már tárgyalásokat kezdett az északiakkal – eszerint nyárig kölcsönvennék a németalföldit, s csak június után döntenének többről.

Steve McClaren szélsőkre alapozó taktikájában Eliának komoly szerep juthatna, a 23 esztendős futballista azonban kevés hasznára lehet a VfL-nek, ha őszi – sérülések által befolyásolt – formáját hozza.

Az ügylet a hamburgiak elképzelésein is elbukhat, hisz a HSV vezetősége nem ragaszkodik az átmeneti megoldásokhoz; ezért utasították el a hollandot szintén kölcsönvenni igyekvő Wigan Athletic ajánlatát is.

Hamburgban 15 millióra taksálják a futballistát, akin szintén zátonyra futhat az ötlet, ugyanis nemrég kijelentette, hogy tavasszal inkább jelenlegi csapatát segítené. Nem kizárt ugyanakkor, hogy a VfL végül beadja a derekát, s kipengeti a hollandért kért összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik