Foci

Átadták a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiát

Már Kecskeméten is akadémiai keretek között tanulhatják meg a sportág alapjait a gyerekek.

A hírös városi intézmény központi épületét csütörtök délután, ünnepélyes keretek között adták át. A megjelenteket Reszeli Soós István, az akadémia igazgatója köszöntötte, majd Rózsa Pál, a KTE-Ereco többségi tulajdonosa mondott ünnepi beszédet, kiemelve az akadémia jelentőségét, valamint azt, hogy a három éve az élvonalban szereplő KTE-Ereco teljesítménye rengeteg gyermeket késztetett arra, hogy a foci felé kacsintson.

Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere szerint most már nem az a kérdés, lesz-e NB 1-es csapat a városban, hanem az, hogy meg tudja-e tartani az utánpótlás tehetségeit a klub. Az akadémia szerinte segíthet abban, hogy igen, sőt, ide is tudja vonzani a környék legjobbjait az új intézmény.

Az MLSZ képviseletében Dunai Antal arra biztatta az akadémia fiataljait, hogy mindig képezzék magukat. A szakma iránti alázat és a szenvedés elengedhetetlen, csak így lehet eljutni egy jó focista szintjére – olvasható a legendás játékos üzenete a kecskemetite.hu oldalon.

Reszeli Soós István, az intézmény igazgatója ünnepi beszédében elmondta, három lépésben szeretnénk felépíteni az akadémiát. A mai átadást követően, akik eddig itt-ott, szerteszét laktak a városban, most egy helyen tanulhatnak, élhetnek és étkezhetnek.

“A következő lépés a ’95-ös születésű gyerekek beiskolázása lesz. Ezzel biztosíthatjuk a lehetőséget, hogy az iskolai órák számát csökkentve meglegyen a megfelelő edzésszáma a fiataloknak. Külön csoportba járnak majd például a különböző posztokon szereplő tehetségek. A lényeg, hogy a felnőtt csapat küszöbén ott toporogjanak a fiatalok, és üzletileg is sikeressé tegyük az akadémiát” – fogalmazott az akadémia igazgatója.

Tomiszlav Szivics, a KTE-Ereco vezetőedzője szerint az akadémia az építkezés egy újabb szakaszát jelenti a fejlődő egyesület életében.

AJÁNLOTT LINK:

Átadták a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiát – KÉPEK (kecskemetite.hu)
Átadták a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiát (kecskemetite.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik