Foci

NB 1-es körkép: Dudás Győrben, Elek Bence a fedélzeten

Már javában készül a legtöbb első osztályú magyar labdarúgócsapat a tavaszi idényre. Körbenéztünk a kluboknál.

A listavezető Videotonnál Andre Alves távozása a legfőbb téma, de emellett is szolgált érdekességekkel a csapat weboldala. Kiderült például, hogy Elek Ákos öccse, Elek Bence is a felnőttcsapattal készül. A játékos az U19-es csapatban 12 meccsen 10 gólt szerzett. Itt van már Székesfehérváron a Brazíliából visszatért Andre Alves is.

Ahogyan megírtuk, a 2. helyen álló Zalaegerszeg elvesztette egyik meghatározó játékosát, a Debrecen ugyanis szerződtette Illés Gyulát. Csank János szerint Illésnek előrelépés debreceni színekben szerepelnie, nem tehet emiatt szemrehányást. A ZTE mestere szerint nem lesznek nagy igazolások a klubnál, mert a jó magyar játékosok megfizethetetlenek, míg a fiatalok külföldre igazolnak vagy elszipkázzák őket az akadémiák.

A Ferencvárosnál kiderült, ki lesz az első ellenfél a felkészülés alatt: nos, a klub a Marosvásárhely ellen játszik január 21-én, Szovátán.

Mind a Paks, mint a Győr honlapja közli, hogy a 21 éves Dudás Ádám visszatér a kölcsönszerződés után a győri csapathoz. Pintér Attila most újra lehetőséget kíván adni az egykori utánpótlás válogatottnak arra, hogy bizonyítson.

A Kecskemétnél örülnek, mert a klub tehetséges játékosa, Patvaros Ádám meghívót kapott az U17-es válogatottba.

A Honvéd új kapusedzőt igazolt Babócsy András személyében. Az egykori hálóőr védett a többi közt a Békéscsabában, a Stadlerben, az MTK-ban, a Pécsben és Finnországban is. Most Supka Attila vezetőedző munkáját segíti majd.

Az MTK-nál egyre pontosabban lehet látni a felkészülési meccsek programját: Január 28.,15 óra: MTK-Tatabánya (Budafok); Február 4., 15 óra: MTK-FC Nitra (Budafok); Február 6., 15 óra: MTK-Diósgyőr (Budafok); Február 19., 15 óra: MTK-Besztercebánya (Budafok).

AJÁNLOTT LINKEK:

A kis Elek nagy lehetősége (vidi.hu)
Csank János: Több lehetőséghez jutnak az itt maradók (ztefc.hu)
Ismét az első csapatban (etofc.hu)
Babócsy csatlakozott a stábhoz (honvedfc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik