Foci

Luiz Gustavo a németeknél játszana

A Bayern München frissen megszerzett futballistája a német válogatottban szeretne játszani.

Luiz Gustavo 2007-ben, alig húszévesen érkezett Németországba, a brazil futballista viszont már ősszel pedzegette, hogy honfitársához, Cacauhoz hasonlóan nemcsak a német állampolgárságot szerezné meg, hanem a Nationalelf fehér mezét is. A müncheni szerződés valószínűleg segítheti céljai elérésében.

Gustavo a Hoffenheim csapatában is komoly elismerést vívott ki ellentmondást nem tűrően kemény, emellett a pengés megoldásokat is előnyben részesítő játékával, s mivel önként ajánlkozott, a német csapatvezetés felfigyelt rá.

A brazil „német jövőjével” kapcsolatban Oliver Bierhoff csapatmenedzser a Bildnek annyit elárult, hogy mérlegelik a játékos nyújtotta lehetőségeket.
„Előbb szűk körben beszéljük meg Gustavo helyzetét” – fogalmazott az 1996-os Eb-aranyérmes. „Értékéről ugyanakkor árulkodik, hogy a Bayern komoly összeget áldozott érte. Ám továbbra is bizonyítania kell, s ha ezt megteszi, vele és klubjával is leülünk tárgyalni. Lényeges, hogy milyen szinten azonosul Németországgal. Sok a tehetséges játékosunk, tehát nem csupán a játéktudás számít.”

Amennyiben Gustavo beválik a Bayernnél – a dél-amerikai védekező középpályást és balbekket is játszott már pályafutása során -, a válogatottnál elsősorban a balhátvéd posztján lehet esélye. Ott Marcel Schmelzerrel és Dennis Aogóval küzdhet meg a játéklehetőségért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik