Foci

Barzagli mehet, ha Friedrich egészséges

A Wolfsburg középső védője még januárban aláírhatja új szerződését, amely Juventushoz köti.

Andrea Barzagli szerződése napok kérdése. A Wolfsburg és az olasz válogatott futballista kész befejezni az együttműködést, a németek azonban szeretnének megbizonyosodni arról, hogy a világbajnokságon remeklő, azóta azonban hátsérülését kúrálgató Arne Friedrich tavasszal már nem kényszerül statisztaszerepre.

A Tuttosport és a La Gazzetta dello Sport is úgy tudja, a Wolfsburg elengedi a szerződéshosszabbítást megtagadó olaszt, amennyiben Friedrich felépült. A német válogatott középső védő a Bayern München elleni január 15-i tavaszi nyitányon elvileg már szerepet kaphat a VfL-nél.

Ha a védő végigjátszhatja a bajorok elleni 90 percet, az Barzaglinak is jó – a futballista már mindenben megállapodott Giuseppe Marottával a Juventus sportigazgatójával, így hazatérhetne.

A legutóbbi idénytől eltekintve Barzagli remek éveket töltött Wolfsburgban. A 2006-ban világbajnokságot nyerő ex-palermói védő 2008-ban igazolt északra, s egy évvel később bajnokságot is nyert a VfL-el. 75 bajnokin egy gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik