Foci

Mertesacker Angliába költözik

A Werder Bremen válogatott védőjét három angol egyesület csalogatja.

Per Mertesacker legkésőbb nyáron Angliába teheti át székhelyét. A német válogatott védőt az Arsenal, a Chelsea és a Manchester United is vinné, a nagy érdeklődés miatt a brémaiak az eredeti – nagyjából tízmillió eurós – vételárat húszmillió fontra emelték. Ezzel csak az Arsenal dolgát nehezítik, a londoniak már januárban megvették volna.

Arséne Wenger szerint a nyurga középső védő a Premier League-ra termett. Jól fejel, magas termete ellenére fordulékony, s nem egyszer a kapu elé is odaér. Mivel az „ágyúsoknál” Thomas Vermaelen és Sebastien Squillaci is kidőlt sérülés miatt, a német megszerzése sürgős lenne, viszont az ára igencsak magas.

Német lapok szerint a Werder ragaszkodik a játékoshoz, mindenképpen szeretné legalább nyárig megtartani még úgy is, hogy a féléves hosszabbítással a németek közel tízmilliót veszítenének (a 26 éves játékos értéke nyáron jóval alacsonyabb lesz, mivel 2012-ben lejár a szerződése).

A Chelsea és a United erre vár, míg az Arsenal – amennyiben nem dönt a drágább vásárlás mellett – valószínűleg a Bolton futballistájával, a 15 millió fontra taksált Gary Cahillel igyekszik pótolni sérültjeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik