Foci

Teremlabdarúgás: DVTK-siker Nyíregyházán

A Diósgyőr nyerte a Borsodi Teremlabdarúgó Torna első, nyíregyházi állomását.

A Borsodi Teremlabdarúgó Torna első selejtezőjére Nyíregyházán került sor, az A csoportot a házigazda Szpari, az MTK és a Gyirmót, míg a B jelű hármast a Diósgyőr, a Tatabánya és a Vác alkotta. A felek öt plusz egyes felállásban, kétszer 12 perces félidők során mérték össze erejüket.

A végső finálét január 30-án a Főnix Csarnokban bonyolítják majd le, a Debrecen a döntő házigazdájaként kiemelt. A zárótornára a selejtezőkről a három győztes és a két legjobb második helyezett jut be.

A B csoport eseményei:
Elsőként DVTK és a Tatabánya feszült egymásnak, és ugyan többnyire a Bányász veszélyeztetett az első félidőben, a miskolciak szereztek vezetést – Granát nevéhez fűződik a torna első gólja. Az 1-1-es döntetlent Köntös állította be a lefújás előtt.

A Diósgyőr a második meccsen a Váccal találkozott és nyert 4-1-re úgy, hogy a gólnélküli első félidőt követően Granát találatára még válaszolt Ivanovics, a DVTK ezt követően azonban megválaszolatlan hármast hintett, elérhető közelségbe került a csoportelesőség.

A Tatabánya és a Vác összecsapása végül fordulatos, 4-4-es döntetlent hozott, a Bányász 2-0-ról felállva fordított 3-2-re, majd miután az utolsó előtti percben szerzett két góljával megint a Dunakanyarnál volt az előny, a triplázó Szalai az utolsó minutumban mentette döntetlenre a meccset.

Eredmények:
DVTK – Tatabánya 1-1 (Granát 12. ill. Köntös 24.)
DVTK – Vác 4-1 (Granát 13., Horváth 18., Faggyas 19., Dobos 23. ill. Ivanovics 13.)
Tatabánya – Vác 4-4 (Deme 15., Szalai 20., 22., 24. ill. Arany 5., Kocsis 12. – öngól, Fekete 23., Papp 23.)

Az A csoport eseményei:
A sorrend elsőre furcsa lehet, azonban időrendben a másik hármas küzdelmei kezdődtek hamarabb.

Elsőként a Nyíregyháza és az MTK „randevúzott” egymással, a hazaiak pedig nem teketóriáztak és 1-1 után állva hagyták fővárosi ellenfelüket, 5-1-es győzelem lett a vége.

A kék-fehéreknek a Gyirmót ellen sem ment igazán, a másodosztályú csapat már a 9. percre kialakította a 3-0-ás végeredményt, így a Szpari elleni mérkőzésen dőlt el a csoportgyőztes kiléte.

A Nyíregyháza és a Gyirmót összecsapása nagy izgalmakat hozott: előbb a hazaiak szereztek vezetést egy öngólnak köszönhetően, a „vendégek” azonban fordítottak, majd elléptek 3-1-re, Nacim találata pedig már későn jött, a 2-3 azt jelentette, hogy Gyirmót – Diósgyőr döntőt rendeztek Nyíregyházán.

Eredmények:
Nyíregyháza – MTK 5-1 (Goia 6., 14., Pákolicz 14., Reznek 18., Andorka 22. ill. Ódé 13.)
MTK – Gyirmót 0-3 (Böjte 3., Laki 4., Czanik 9.)
Nyíregyháza – Gyirmót 2-3 (Boros 12. – öngól, Nacim 21. ill. Laki 14., Kiss 18., Szabó 20. )

A döntő:

A finálé első félideje kiegyenlített játékot hozott, ám Lajtos gólja után a Gyirmót fordulhatott előnnyel. Dobos a második felvonásban egalizálni tudott egy Granáton megpattanó lökettel, majd a Gyirmót lőhetett büntetőt, Kiss Zsolt próbálkozása azonban pocsékra sikeredett, így a rendes játékidőben maradt az 1-1.

A szabályok értelmében nem hosszabbítás, hanem a pontrúgások következtek és míg a Gyirmót csak kettőt tudott értékesíteni a rendelkezésre álló háromból, addig a Diósgyőr nem hibázott, így a DVTK biztosította a helyét a debreceni fináléban.

Eredmény:
Gyirmót – DVTK 1-1 (Lajtos 11. ill. Dobos 16.) – büntetőkkel 2-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik