Foci

Lefocizták a Juventust

A torinói együttes 3-0-ás vereséget szenvedett a Napoli vendégeként az olasz bajnokságban.

Már a meccs elején érződött, hogy a Nápoly három ponttal számolt a rivális Juventus ellen, eleinte azonban még a vendégek is veszélyeztettek.

A 20. percben aztán Edinson Cavani szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, erre pedig csak egy szabálytalan góllal tudott válaszolni a Juve: az ezen a mérkőzésen debütáló Luca Toni törölte arcon egy szöglet után De Sanctis kapust, így hiába fejelt a hálóba, a játékvezető – jogosan – érvénytelenítette a találatot.

Több sem kellett a tovább rohamozó Napolinak, Dossena beadása után Cavani fejelt a földre, a labda így a tehetetlen Storari mellett a gólvonal mögé pattant. Ezt követően csak annyit lehetett leszűrni, hogy a Juve azon taktikája, mely szerint felívelik a két támadónak ők meg majd megoldják valahogy teljesen besült, így a hazaiak magabiztos előnyük tudatában várhatták a második felvonást.

A Zebrák harapósabban futottak ki a gyepre, úgy tűnt akár még lehet keresnivalójuk, azonban az uruguayi csatár ismét kihasznált egy védelmi megingást, így a folytatásban már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz közte a végén.

Több találat már nem született a meccsen, a Juventus a hatodik a Serie A-ban 19 kör után, a Napoli pedig szép csendben felért a tabella második helyére.

Eredmény:
Napoli – Juventus 3-0 (Cavani 20., 27., 54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik