Foci

Távozik a Liverpool vezetőedzője

Az angol csapat hivatalos weboldalán jelentette be, hogy a menedzser távozik, helyére Kenny Dalglish lép.

Roy Hodgson a Fulham együttesétől érkezett a Mersey partjára a szezon előtt Rafael Benitez helyére. Az angol nagy sikereket ért el a londoniakkal az elmúlt időszakban, például bejutott az Európa Liga döntőjébe is.

A Liverpoolnál nem tudta megismételni ezt a szakmai sikert, a bajnokságban folyamatosan botladozik a vörös csapat, jelenleg csak a 12. helyen áll a tabellán, és mindössze 5 ponttal tart előrébb, mint a tök utolsó West Ham United.

Az egyik tulajdonos, John Henry a liverpooliak honlapján így nyilatkozott: “Köszönjük Roynak az elmúlt hat hónap erőfeszítéseit, de mindketten úgy ítéltük meg, az lesz a legjobb szeretett csapatunknak, ha elválnak útjaink.

Roy Hodgson szerint: “Az, hogy felkértek a Liverpool irányítására, különleges megtiszteltetés. Minden menedzser álma egy ilyen történelmű csapat vezetése. Sajnálom, hogy nem tudtam nyomot hagyni a klubnál, és nem tudtuk kivárni az új játékosok érkezését az elkövetkezendő átigazolási szakaszban. Remek játékosaink vannak most is, és biztos vagyok benne, hogy a Liverpool hamarosan újra a csúcsra jut majd.”

A vezetők a klub egykori legendás játékosát, Kenny Dalglisht nevezték ki a csapat élére – ő egyébként edzőként is a harmadik legsikeresebb szakember Liverpoolban.

A 102-szeres skót válogatott Dalglish az 1985-ös Helysel-tragédia után vette át először a Pool irányítását, 1990-ig játékos-edzőként dolgozott, majd 1990/1991-ben már csak a kispadra ült le. A hat idény során a csapat rendre első vagy második lett az élvonalban, három bajnoki címet és két FA Kupát begyűjtve.

Vasárnap már ő irányítja az FA Kupa harmadik fordulójában az együttest a Manchester United ellen! Nem egy könnyű kezdet.

Hodgson tehát követte Rafa Benitezt, a Pool előző edzőjét, aki új állomáshelyén, az Internazionale együttesénél szintén nem tudta megváltani a világot.

AJÁNLOTT LINK:

Hodgson elhagyja Liverpoolt (liverpoolfc.tv – angol)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik