Foci

Cassano gólpasszal és győzelemmel nyitott a Milanban

A Juventus veresége után a listavezető Milan nyerni tudott a Serie A csütörtöki játéknapján. Győzött a Roma is.

A Milan együttese abban a tudatban várhatta a Cagliari elleni meccset, hogy az egyik fő rivális Juventus hazai pályán kikapott a Parmától, azaz egy esetleges győzelem esetén tovább növelhette volna előnyét Allegri együttese.

A milánóiak így vehemensebben kezdték az összecsapást, ugyanakkor a hazaiak sem játszottak alárendelt szerepet a kissé felforgatott lombard gárda ellen, ráadásul Canini révén a kapufát is eltalálták, a védő egy szöglet után fejelhetett.

Fordulás után is kiegyenlített volt a játék, majd Abbiati kapus hozta rá a frászt övéire amikor egy hazagurított labda után simán lepasszolta a labdát az ellenfélnek, szerencséjére azonban szögletre tudott menteni a lövésnél.

Az utolsó negyedórára bejött Antonio Cassano is, aki aztán nyerő embernek bizonyult, miután nagyszerűen tálalt a fiatal (és nagy valószínűséggel lesen álló) Strasser elé, a csereként beálló középpályás magabiztosan értékesítette a kínálkozó lehetőséget a hajrában, így a Milan, ha nehezen is, de 1-0-ra nyerni tudott.

A mindent eldöntő gól:

Mindeközben a Roma Borriello korai gólja ellenére hátrányban mehetett a félidőre, ugyanakkor a Milantól igazolt csatár második találatának, majd Vucinic duplájának köszönhetően a Farkasok otthon tudták tartani a három pontot a Catania ellen – az olasz támadó remek húzásnak bizonyult.

Honfitársaink közül Vass Ádám kezdőként 72 percet töltött a pályán a Bresciában a Cesena elleni vesztes mérkőzésen, Koman Vladimir pedig a 65. percben csereként állt be a Palermo otthonában bukó Sampdoriába. Rudolf Gergely a kispadon ragadt a Lazióval ikszelő Genoában.

Eredmények:
Catania – Milan 0-1 (Strasser 85.)
Roma – Catania 4-2 (Borriello 5., 47., Vucinic 86., 90. ill. Silvestre 29., Lopez 37.)
Palermo – Sampdoria 3-0 (Miccoli 37., Migliaccio 50., Maccarone 79.)
Brescia – Cesena 1-2 (eder 50. ill. Jimenez 33., Ceccarelli 41.)
Genoa – Lazio 0-0
Bologna – Fiorentina 1-1 (Di Vaio 5. ill. Santana 67.)
Lecce – Bari 0-1 (Okaka 78.)
Udinese – Chievo 2-0 (Sanchez 14., Di Natale 25.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik