Foci

A Real kölcsönveszi Adebayort?

A spanyolok profitálnának a Dzeko-ügyletből, s egy felesleges támadótól megszabadítanák a Cityt.

Mivel egyre nagyobb az esély arra, hogy Edin Dzeko a Manchester City játékosa lesz, a Real Madrid beállt a „potyázók” közé: a Gonzalo Higuaín sérülése miatt csatárposzton meggyengült madridiak szívesen kölcsönvennék Emmanuel Adebayort, akinek helyzete minimum kétségessé válik a City of Manchester stadionban.

Adebayort már Balotelli és Tévez is hátrébb szorította a rangsorban, a jókora summáért érkező Dzeko jelenléte viszont azt jelentené, hogy a togói támadó még csereként is ritkán kapna lehetőséget.

A Marca úgy tudja, Madridban lecsapnak a kínálkozó lehetőségre, s júniusig – opciós joggal – kölcsönveszik a 26 esztendős csatárt. Amennyiben a játékos beválik a Santiago Bernabéuban, a Real nyáron véglegesíti szerződését.

Jose Mourinhónak nem lesz egyszerű dolga a vehemens játékossal. Adebayor Angliában már többször is összerúgta a port Roberto Mancini szakvezetővel, ráadásul a héten egy edzésen összeverekedett az elefántcsontparti Kolo Touréval (a Citynél jellemzőek a belső villongások, egy hónapja olasz-ghánai német-ghánai adok-kapok volt Balotelli és Jerome Boateng között).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik