Foci

Ronaldinho biztosan távozik Milánóból

Megerősítette Ronaldinho távozását Silvio Berlusconi, az AC Milan tulajdonosa.

“Szomorúan vettük tudomásul, hogy hazatér Brazíliába” – mondta kedden az olasz kormányfő a Milan Channel tévécsatornának. “Rendkívüli, gyors és fantáziadús játékosnak tartom őt, és ha ismét úgy dönt, hogy megerőlteti magát, és edz, amit az elmúlt hónapokban nem tett meg, akár 36 éves koráig csúcsformában lehet. Kívánom, hogy találjon magának otthon egy nagy csapatot, amellyel további sikereket érhet el.”

Az aranylabdás futballista ügynöke – egyben bátyja -, Roberto Assis már hétfőn bejelentette, hogy testvére visszatér szülőhazájába. Állítólag a három brazil élklub, azaz a Flamengo, a Grémio és a Palmeiras is szeretné megszerezni a 2002-es világbajnokot. Ugyanakkor kedden az angol Blackburn Rovers jelezte: 2013-ig 24,6 millió eurót kínál Ronaldinhónak.

A kivételes képességű játékmester 2001-ben tette át székhelyét az öreg kontinensre, két évig a francia Paris Saint-Germain együttesénél futballozott, majd ezt követően az FC Barcelonához igazolt, ahol pályafutása legeredményesebb időszakát töltötte el. 2008-ig két bajnoki címet nyert a csapattal, valamint a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodott, ekkor érdemelte ki az Aranylabdát is. 2008-ban szerződött Milánóba, ám az azóta eltelt időszakban nem tudta megközelíteni “fénykorát”, az utóbbi hónapokban pedig már a kezdőcsapatba sem fért be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik