Foci

Gera a legjobban kereső magyar sportoló

A Fulhamben szereplő középpályás 485 millió forintot visz haza egy évben. Szávay ennek ötödét keresi.

Nem meglepetés, hogy a légiós, neves bajnokságokban szereplő labdarúgóink keresik a legtöbb pénzt sportolóként. Közülük is kiemelkedik Gera Zoltán és Huszti Szabolcs.

A Fulham játékosa évente 485 milliót, a Zenit Szentpétervár középpályása 418 millió forintot visz haza évente – írja összeállításában a Blikk. Érdekesség, hogy egyikőjük sem játszik mostanság vezető szerepet a klubcsapatukban, Huszti feltehetően távozik is majd Oroszországból.

A jelenlegi legjobb formában lévő, több nagycsapattal hírbe hozott Dzsudzsák Balázs a fenti adatokat nézve alulfizetett a PSV-ben a maga 334 milliójával. Ez az összeg feltehetően változik majd ebben az évben, hiszen vagy eligazol Balázs, vagy megemelik a fizetését.

Ami a többi sportágat illeti: Szávay Ágnes teniszező neve szerepel előkelő helyen a 84 milliós éves keresetével, illetve Nagy László kézilabdázóé, aki a Barcelona játékosaként 67 milliót vitt haza tavaly – írja a lap.

Ne feledjük, az összegeket emelhetik a reklámszerződések, és azt sem, egyesek által sportnak tartott játékokban ennél nagyobb összegű díjazások is előfordulhatnak (például az on-line pókertermekben).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik