Foci

A Chelsea fantasztikus meccset vívott a Villával

Szenzációs találkozót és 3-3-as végeredményt hozott a londoni és a birminghami együttes találkozója.

Korántsem meggyőző a Chelsea játéka az elmúlt hónapokban, igaz, az előző körben a Boltont sikerült nagy nehezen 1-0 arányban megverni, amellyel hatmeccses nyeretlen sorozatot zárt le Carlo Ancelotti együttese.

A Villa sem villog, szükségük lett volna a bravúros pontszerzésre. A vasárnapi meccs első negyedórájában nem jegyezhettünk fel nagy helyzetet. Stilian Petrov aztán a 20. percben kegyetlenül felvágta Maloudát, de csak sárga lett a jutalma. Másfél perccel később Malouda már a Villa tizenhatosán belül esett el Collins szorításában. Nos, a felvételeket visszanézve sem tűnt 11-esnek az eset, sőt, a francia egészen szemtelenül vágta hanyatt magát. Persze, Lampard odaállt, és bevágta a büntetőt.

Lee Mason játékvezető ezután sem állt a helyzet magaslatán kezdett kicsúszni kezéből a meccs.A félidő végén Clark már hatodik Villa-játékosként kapott sárgát. Igaz, nem véletlenül, durván játszottak a vendégek. Ekkor azonban már 1-1 volt az állás. Egy ártatlan helyzetben Paolo Ferreira nem tudott felszabadítani az alapvonalnál, a labda a 16-oson belül Heskey elé került, őt azonban Essien durván felvágta. Ashley Young nem hibázott, elemi erővel lőtt a hálóba.

A fordulás után jött a hidegzuhany a londoniaknak. Downing beadása után Heskey fejelt Cech kapujába. Érett a meglepetés.

A Chelsea a meccs hátralévő részében hatalmas nyomás alá helyezte az Aston Villát, Friedel a kapuban szenzációsan védett. Mégsem bírta ki a pressziót a csapat, Drogba egy kavarodás után egyenlített a 84. percben. Feldobta a csapatot a gól, mentek előre a kékek, és bár Friedel kiöklözött egy remek lövést, Terry a 89. percben győztesnek hitt gólt szerzett.

Nem volt azonban vége a fordulatnak, a 92. percben Clarkot egyedül hagyták az ötösnél, ő pedig megköszönte a védők hibáját és Cech kapujába fejelte az egyenlítő találatot.

A meccs a labdarúgás minden szépségét bemutatta, igazán katartikus élmény volt a 41 222 néző és a televízió előtt ülő közönség számára.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény, Premier League:

Chelsea – Aston Villa 3-3 (1-1)
gólok:
Lampard (11-esből, 23.), Drogba (84.), Terry (89.), illetve Young (11-esből, 41.), Heskey (47.), Clark (92.)

Wigan – Newcastle 0-1 (0-1)
gól:
Ameobi (19.)

A skót Premier League-ben: Rangers – Celtic 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik