Foci

Nyolc szupertehetséget figyel a Barca

A Barcelona vezetősége Juhász Roland csapattársát, Romelu Lukakut is megfigyeli 2011-ben.

A Barca ügyeiben mindig naprakész Sport szerint a gránátvörös-kék klub vezetősége nyolc fiatal labdarúgó teljesítményét követi majd nyomon az előttünk álló évben, közülük kerülhet ki a jövő nagy igazolása.

Vitolo, azaz Víctor Machín Peréz a Las Palmas 21 éves játékosa, aki a középpályán főleg a támadások szervezéséért felel.

Ricky van Wolfswinkel a holland labdarúgás egyik nagy reménysége, a szintén 21 esztendős focista a középpályán és a csatársorban is otthonosan mozog, jelenleg pedig az Utrecht sikereiért harcolt.

A Barca vezetői az ősi rivális Real Madrid utánpótlásbázisán is leltek két tehetséget: Jesse Rodriguez 17 éves, már most messze földön híres a sebessége és a labdakezelése, Alvaro Morata pedig 18 éves kora ellenére decemberben már kétszer is játszott a blancók első csapatában. José Mourinho előbb a bajnokságban a Zaragoza ellen, majd a Levante elleni Király Kupa-mészárlás alkalmával szavazott neki bizalmat, egyelőre még csak csereként – utóbbi találkozón közel járt első góljához a fiatal csatár.

Természetesen az Atlético Madrid sem maradhat ki a szórásból, ugyanis náluk játszik a még mindössze 16 esztendős Saul Niguez aki a rivális Realnál nevelkedett, majd az utóbbi három évben került a Matracosokhoz. Ő a bal szélen, illetve a támadó középpályás szerepkörben alkothat majd maradandót a jövőben.

Romelu Lukakut, a Juhász Rolandot is foglalkoztató Anderlecht csatárát lassan be sem kell mutatni, mindössze 17 éves, ehhez képest már meghatározó alakja csapatának, játszott a nemzetközi porondon (gólt is szerzett), illetve már nyolcszoros belga válogatottnak vallhatja magát. A focista kapcsán a Real Madridot és a Chelsea-t emlegetik előszeretettel, de már a Tottenham is bejelentkezett érte egyszer 17 és fél millió fonttal – sikertelenül.

Visszatérve Spanyolországba, egy U17-es válogatott ibériai csatár is szerepel a listán, Paco Alcacer a Valenciában nevelkedik, már most vinné az Arsenal és a Chelsea.

Alvaro Vazquez katalán válogatott, illetve 19 éves létére kezdi beverekedni magát az Espanyol csapatába, ő is csatár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik