Foci

Mourinho szerint ő az év edzője, nem Del Bosque

A Real Madrid labdarúgócsapatának trénere ismét magabiztosságáról tett tanúbizonyságot.

A portugál szakember a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva arról beszélt, hogy az Internazionale élén az első félévben elért sikereit nem tudja felülmúlni. Az olasz lap újságírója azt kérdezte tőle, miként reagálna arra, ha a FIFA-Aranylabda szavazáson Del Bosque lenne a kategória győztese, amint erre vonatkozóan keringenek is értesülések.

“Az én választásom már megvan. Tizenegy hónap munka, 57 lejátszott meccs, három cím. Mindent megnyertem, ennél többet nem tehetek, és a játékosok sem” – érzékeltette, hogy a Bajnokok Ligája-, az olasz bajnoki és kupaelsőség együttesen szerinte többet ér bármi másnál.

Mourinho és Del Bosque mellett Josep Guardiola, az amúgy a Real Madridot a minapi spanyol örökrangadón 5-0-ra verő FC Barcelona edzője került az első három közé. A győztest január 10-én nevezik meg Zürichben.

A portugál edző kiállt volt játékosa, az Internazionale középpályása, Wesley Sneijder mellett is, akinek szerinte ott lenne a helye a legjobbak között, ám aki a három Barca-futballista, Lionel Messi, Andrés Iniesta és Xavi mellett nem fért be az első háromba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik