Foci

Megvan, ki lesz az angol szövetség elnöke

A szigetországiak biztosra veszik, hogy a Manchester City korábbi elnöke, David Bernstein érkezik a szervezet élére.

David Bernstein nem keveset tett már le az asztalra az angol labdarúgásban, sikertörténete ott kezdődött, hogy 1998-ban elvállalta a Manchester City elnöki posztját, majd visszavezette az Égszínkékeket a Premier League-be.

A második számú manchesteri klubbal akkor szakadt meg a kapcsolata, amikor összeveszett a vezetőség többi tagjával azon, hogy Robbie Fowler átigazolt a Liverpool együtteséhez.

2008-ban ismét elnökké nevezték ki, ő az első embere a labdarúgás ékszerdobozának számító Wembley Stadionnak.

December 22-én, szerdán reggel bejelentették, hogy a 67 éves David Bernsteint jelölik az Angol Labdarúgó Szövetség elnöki tisztségére, az FA december 25-én hagyhatja jóvá a határozatot.

A szövetségből kiszivárgott nyilatkozatok szerint a vezetőség tagjai örülnének Bernstein kinevezésének, az alelnök Roger Burden szerint pedig nagyon úgy tűnik, hogy az angol üzletember lesz a végső befutó.

A szervezet korábbi első embere, David Triesman májusban lemondott, a szakírók pedig David Deinben látták az FA következő elnökét. Ő volt a nemzetközi igazgatója a végül befuccsolt 2018-as világbajnoki pályázatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik