Foci

Benitezt kirúgják? Moratti hallgat

A La Gazzetta dello Sport kész tényként közölte, hogy menesztik az Internazionale spanyol trénerét.

“Ma inkább nem szeretnék erről nyilatkozni, nehogy vitát kreáljak” – fogalmazott Massimo Moratti, az Inter elnöke az őt kérdező újságíróknak.

A La Gazzetta dello Sport hétfőn már közölte, hogy a mindössze hat hónapja hivatalban lévő Rafael Beníteznek megköszönik a munkáját, az utódja pedig a jelenleg még a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató orosz Zenitet irányító Luciano Spalletti lesz.

A nyáron José Mourinho helyére érkezett spanyol tréner munkáját hetek óta több fórumon is élesen kritizálják, ráadásul az elmúlt hétvégén a klubvezetéssel is összekülönbözött. Az abu-dzabi sikert követően ultimátumszerűen új játékosok igazolását követelte, mire Moratti úgy reagált, hogy szerinte nem ez a megfelelő pillanat ennek a kérdésnek a megvitatására.

Az Internazionale ősszel messze elmaradt a várakozásoktól, a bajnokságban – 13 ponttal lemaradva az éllovas AC Milantól – csak a hetedik helyen áll, és a BL-ben is csupán a második helyen jutott tovább a csoportjából. Igaz, legutóbb megnyerte a klub-világbajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik