Foci

Százmillió eurót Iniestáért?

A Manchester City épp ekkora összeget szánna a spanyol világbajnok Angliába csalogatására.

A Manchester Citynél aligha érzékelik a pénz értékét – az arab sejkek által teremtett Ezeregyéjszaka meséi hangulatban az angolok egyre-másra veszik a futballistákat: ezúttal Andres Iniestát szúrták ki. A barcelonai középpályásért százmillió eurót sem sajnálnának Manchesterben, ennyiért még a Barcelona is elengedheti.

A katalánok adósságállománya óriási, ezen még az sem változtat, ha érvénybe lép a közelmúltban kötött vaskos mezszponzorálási szerződés. A játékos eladásából viszont jókora összeghez juthatnának a katalánok, s nincs az a sportszakmai indok, ami egy ekkora – és nem mellesleg angol részről felelőtlen – üzletet megtorpedózhatna.

A City nyáron egy Európa- és világbajnok spanyolt már megszerzett David Silva személyében, a Valencia játékosa 35 millióért kelt el, s bár kiváló futballista, ár/értékarányt tekintve már ez is merész vállalkozásnak számított.

A két játékos az Eb-n még egymás mellett szerepelt, Vicente del Bosque irányítása alatt viszont Silva Iniesta helyettesévé vált – ez lehet a sorsa az Eastlandsen is. Silvának eddig nem sikerült a nagy áttörés, de az is kérdéses, hogy az apró termetű Iniesta hogyan érvényesülhet a Premier League őrlőjében.

„Iniesta kiváló évet zárt, s barcelonai nevelés, ettől függetlenül nem hiszzük, hogy a Barcelona vezetői ne fontolnának meg egy ilyen gáláns ajánlatot” – nyilatkozta egy meg nem nevezett manchesteri vezető a Marcának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik