Foci

Vad II vezeti a Juventus-ManCity-rangadót

A fiatal magyar játékvezetőre bízták a presztízsmeccset az utolsó Európa Liga-csoportkörben.

A héten befejeződnek az európai kupaküzdelmek, és nem csupán a Dzsudzsák-Juhász-Huszti-Koman-Debrecen vonatkozásban leszünk érdekeltek a hét közepén.

Eldőlt, hogy Vad II István dirigálhatja csütörtökön a Juventus-Manchester City Európa Liga-mérkőzést – írja az mlsz.hu oldal. Ez azt jelenti, hogy a fiatal FIFA-bírónknak sikeres szereplés esetén jó esélye van arra, hogy ismét előrelépjen az UEFA rangsorában. A mérkőzésen Ring György, Szpisják Zsolt, Fábián Mihály, Veizer Roland és Iványi Zoltán segíti működését.

Székely Ferenc megkapta első feladatát, ő a Stuttgart-Odense Európa Liga-találkozón debütál játékvezető-ellenőrként.

Az is kiderült, hogy a Kassai Viktor, Erős Gábor, Kispál Róbert hármast december 24-ére, bajnoki mérkőzésre hívták Egyiptomba, míg a december 28-i, Katar-Irán válogatott mérkőzésen Szabó Zsolt fúj majd, Tóth Vencel és Viszokai László társaságában.

A tíz legjobb európai játékvezető egyikeként Gaál Gyöngyi meghívást kapott jövő február végére Portugáliába, a hagyományos Algare Kupa mérkőzéseinek vezetésére, valamint az azt megelőző továbbképzésre is. Az ott működő játékvezetőkből választja ki a FIFA a németországi női világbajnokságra utazó keret tagjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik