Foci

Januárban erősít a Newcastle

A frissen kinevezett Alan Pardew menedzser tízmillió fontot kap majd arra, hogy változtathasson csapatán.

A United tulajdonosa-elnöke, Mike Ashley több mint tízmillió fontot szán csapaterősítésre, a klub első embere ugyanakkor kijelentette, hogy a múlt héten kinevezett Alan Pardew szabad kezet kap a pénz elköltésében – azaz a menedzsment nem szól bele, kivel erősíti csapatát. Pardew csütörtökön lett a Newcastle szakvezetője.

A News of the World úgy tudja, a csapat élén a Liverpool elleni 3-1-gyel debütáló Pardew úgy kapott „költőpénzt”, hogy a vezetőség a hétfőn menesztett elődjétől, Chris Hughtontól tavaly és idén is megvonta az igazolás lehetőségét.

Ráadásul a csapatot a második ligából az élvonalba repítő Hughton hiába szeretett volna hosszabb távú szerződést, az egyesület rendre ellenállt – miközben utódja évi hárommillió fontos, öt és féléves kontraktust kapott úgy, hogy sikerek esetén további bonuszokra jogosult.

Mindez azonban Hugton baja; az új szakvezető állítólag Landon Donovant szeretné visszacsábítani Angliába; az amerikai támadó középpályás lehet az első számú kiszemeltje. A Los Angeles Galaxy csillaga korábban játszott már a Premier League-ben, az Evertont erősítette kölcsönjátékosként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik