Foci

Bajnok az Estudiantes

Az Estudiantes 2-0-ra legyőzte az Arsenalt a vasárnapi záró fordulóban, ezzel megszerezte fennállása ötödik bajnoki címét.

Az utolsó forduló előtt kétpontos előnnyel éllovas az Estudiantes a hajrában múlta felül a vendég Arsenalt, miközben az üldöző Velez Sarsfield addigra már eldöntötte a Racing Club elleni mérkőzését. A La Platai-csapat döntetlenje esetén pontazonosság alakult volna ki az élen, így a kiírás szerint a két bajnokaspiráns számára mini rájátszást, döntőt reneztek volna.

Erre azonban nem kerül sor, mivel az Estudiantes két gólt is szerzett az utolsó bő negyedórában. Az uruguayi Rodrigo López mindkétszer a fejét használta a gólszerzéshez, igaz, első találatánál meglehet, hogy Gaston Fernández közvetlenül a kapu előtt még hozzáért a labdához. Egyes források neki, mások Lópeznek adták a 73. percben szerzett gólt – amely végül is eldöntötte a bajnoki címet. A 87. percben López ívelt bólintása már csak hab volt a tortán.

“Megérdemeltük a bajnoki címet, hiszen végig kiegyensúlyozottan, jól teljesítettünk. Az aranyérem az egész csapat érdeme” – mondta a vasárnap találkozó, aranycsata hőse, López.

Apertura, 19. forduló:
CA All Boys-Godoy Cruz 2-2
Estudiantes-Arsenal 2-0
Racing Club-Velez Sarsfield 0-2
San Lorenzo-Banfield 2-1
Colon-Newell’s Old Boys 1-0

További öt meccsre a héten kerül sor.

Az állás:
1. Estudiantes 45
2. Vélez Sarsfield 43
3. Arsenal 32

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik