Foci

Kikapott a Pool a Newcastle-től

Jól sepert az új seprű, a Szarkák kispadján 3-1-es győzelemmel debütált Alan Pardew.

Mint ismert, Chris Hughtonnak, a Newcastle Unitedet az élvonalba visszajuttató szakembernek egy felmondólevelet csempészett a zoknijába a Mikulás hétfőn, a hét későbbi szakaszában a szakevezetés Alan Pardewt nevezte ki vezetőedzőnek.

Nem volt könnyű helyzetben a 49 éves tréner, ugyanis rögtön a formába lendülő Liverpoolt fogadta hazai pályán újdonsült csapata. A 15. percben rögvest talpra is pattanhatott, egy szépen szövögetett támadás végén Carroll fejelte le a labdát Nolannak, a középpályás pedig nem hibázott közelről.

A vendég Liverpool mindent megtett az egyenlítésért, Roy Hodgson fiai azonban csak a második felvonás elején tudták feltörni a Newcastle védelmét, Kuyt szerzett labdát majd lőtt a hálóba.

Jót tett az egyenlítő találat a meccsnek, pörgős lett az iram, majd a hajrába érve Carroll adott ismét gólpasszt, ezúttal Barton élt a lehetőséggel. Hodgson frissített övéin, meg is voltak a helyzetei a Poolnak, a 91. percben azonban a teljes vendégvédelem végignézte, ahogy Carroll maga is feliratkozik a góllövőlistára egy távoli lökettel – a labda az alsó sarokban kötött ki.

Eredmény:
Newcastle – Liverpool 3-1 (Nolan 15., Barton 80., Carroll 91. ill. Kuyt 50.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik