Foci

Gerával ikszelt a Fulham, Tévez nélkül nyert a City

A magyar válogatott játékos kezdőként végigjátszotta a Sunderland elleni meccset, a végeredmény 0-0 lett.

Az első félidőben csak helyzetekig jutottak a csapatok, a hazaiak azonban megérezték Bobby Zamora hiányát, az őt helyettesítő Kamara nem játszotta élete meccsét, ennek megfelelően a félidőben Johnson váltotta őt.

A második felvonásban is a londoniak veszélyeztettek többet, a Sunderland jobbára csak a kapu mellé lődözött, gólt azonban nem láthatott a Craven Cottage közönsége, 0-0 maradt az állás, pedig a Falusiaknak égetően kellenek a pontok, mivel nem sokkal vannak a kiesőzóna előtt, ráadásul a riválisok is gyűjtöttek egységet.

Gera Zoltán kezdőként végigjátszotta a meccset, több jó megmozdulása is akadt, a társak azonban nem tudták gólra váltani a passzait, illetve a bombái ezúttal nem találtak utat a hálóba. Honfitársunk egyik lövésébe Zenden nézett bele egy ízben, a játékos mint egy kiütött bokszoló terült el a gyepen, de aztán egy kis ápolást követően folytatni tudta a játékot.

Mindeközben a West Ham United otthonában vendégeskedő Manchester City (amely nélkülözte a sárga lapjai miatt eltiltott Carlos Tévezt) begyűjtötte mind a három pontot, ezzel beérte az élen álló Arsenalt, amely hétfőn játssza le soros meccsét az Old Traffordon, a Manchester United otthonában. A hazaiak továbbra is az utolsó helyen szerénykednek.

Nyert az Aston Villa és a Blackpool, az Everton és a Wigan nem bírt egymással.

Eredmények:
Fulham – Sunderland 0-0
Everton – Wigan 0-0
Aston Villa – West Brom 2-1 (Downing 25., Heskey 80. ill. Scharner 90.)
West Ham United – Manchester City 1-3 (Tomkins 89. ill. Touré 30., Green 73. – öngól, Johnson 81.)
Stoke – Blackpool 0-1 (Campbell 48.)

A Championshipben Gyepes Gábor játszotta végig a Cardiff City meccsét, a Middlesbrough otthonában vendégeskedő walesiek azonban 1-0-s vereséget szenvedtek. Arca szerezte a találkozó egyetlen gólját büntetőből, a pontrúgást Gyepes Marvin Emnes ellen elkövetett szabálytalansága miatt lőhették a hazaiak. A magyar játékos egy sárgát is kapott tettéért.

Priskin Tamás csak a 74. percben állt be az Ipswich Townba, csapata 1-0-s vereséget szenvedett a Preston vendégeként.

Eredmények:
Middlesbrough – Cardiff City 1-0 (Arca 40. – 11-esből)
Preston – Ipswich Town 1-0 (Hume 50.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik