Foci

Dán eufória, norvég segédlettel

A Köbenhavn első dán csapatként jutott a Bajnokok Ligája tavaszi szakaszába.

A rajt előtt a dánokat igencsak leírták a Barcelona mellett a Rubin Kazanyt és a Panatinaikoszt is felvonultató D csoportban, az északiak azonban kivágták a rezet, s az oroszokat valamint a görögöket maguk mögé utasítva első dán csapatként megélték a tavaszt a BL-ben. Stale Solbakken szerint mindez nem véletlen.

A koppenhágaiak norvég szakvezetője a meccs utáni sajtótájékoztatón elárulta, hogy a tavalyi, APOEL Nicosia elleni korai selejtezős búcsú nyomán átalakította a csapat játékrendszerét, s úgy változtatta meg a keretet, hogy az a masszív védekezésre alapozzon.

„Védekezésben majdnem tökéleteset nyújtottunk. Nem kertelek, ki merem mondani: az egyik legjobban védekező csapat vagyunk a Bajnokok Ligájában. És immár elől is meg-megtaláljuk a ritmust. A csoportban a második hely tűnt elérhetőnek, és ezt teljesítettük úgy, hogy a Panatinaikoszt és a Kazanyt is megtréfáltuk.”

Arra a kérdésre, hogy mit vár a folytatástól, az egykori norvég válogatott középpályás sejtelmesen válaszolt, hangsúlyozva, hogy „bárkinek okozhatunk meglepetést”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik