Foci

Világbajnok csatárt venne a Spurs

Az angolok a Bilbao válogatott támadóját nézték ki maguknak – már januárban „megtámadják” a baszkokat.

Az angol és a spanyol sajtó úgy értesült, az egyre merészebb terveket szövögető Tottenham Hotspur januárban 18 millió eurós ajánlatot tesz Fernando Llorentéért, az Athletic Bilbao támadójáért. Harry Redknapp, a londoniak szakvezetője már kiharcolta a vezetőségnél az összeget: kérdés, a bilbaóiak belemennek-e az üzletbe.

A madridi AS úgy tudja, hogy a Real Madrid, a Barcelona és a Manchester United által is figyelt csatár Redknapp első számú kiszemeltje. Az angolok „tesztjelleggel” ajánlanák fel a fenti summát, az Athletic ugyanis épp duplájára tartja a futballistát, igaz, az érték kissé túlzottnak tűnik.

A 25 éves játékos eddig kilenc gólt szerzett a spanyol bajnokságban – csak a két nagyágyú Cristiano Ronaldo és Lionel Messi ért el többet – s mivel a Spurs szakmai vezetése elégedetlen a támadók (az ír Robbie Keane és az orosz Roman Pavljucsenko) teljesítményével, nem kizárt, hogy létrejöhet az üzlet.

Llorente mellett szól az is, hogy ősszel nem szerepelt a Bajnokok Ligájában, azaz a folytatást megélő angolok tavasszal bevethetnék a kiválóan fejelő, de a lapos passzok terén sem ügyetlen támadót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik