Foci

Mezey: Alvest minden bizonnyal elviszik

A 16 forduló után a Monicomp Ligát vezető Videoton vezetőedzője szerint lassan, de biztosan érik az, amire várnak Székesfehérváron.

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága úgy határozott, hogy a pályák alkalmatlansága miatt a tavaszi második kört már csak 2011-ben bonyolítják le, így idén véget ért a magyar bajnoki szezon.

Tizenhat fordulót követően a tavalyi ezüstérmes Videoton áll a tabella élén, a piros-kékek rúgták a legtöbb, illetve kapták a legkevesebb gólt, míg a legeredményesebb játékos is a Sóstói Stadionban rúgja a bőrt a brazil André Alves személyében.

Dr. Mezey György, a csapat vezetőedzője elégedett az együttes őszi teljesítményével, külön kiemelte, örül, hogy látványosan játszottak a játékosai, így a nézőszám is nőtt – bár még mindig több szimpatizánst vár.

A keretet is értékelte a szakember, elmondta, hogy a kezdeti bakizásokon túllépő Mladen Bozsovics remekelt a továbbiakban, míg a Liptákra, Vaskóra, Elekre, Lázárra, Sándorra és Alvesre épülő tengely nagyszerűen muzsikált. Kiemelte a csapatkapitány Farkas Balázst is, aki az egész csapatot összefogta. Az újonnan érkezők közül a már említett Bozsovicson és Vaskón kívül Gosztonyit és Vasziljevicset dicsérte, míg Bojan Djordjicsban továbbra is bízik, bár az ő beépítésére Mezey szerint egy új játékrendszert is ki kell dolgozni. Mutumbáról ugyanakkor elmondta, nem sikerült gyökeret vernie, így megpróbálják kölcsönadni a stockholmi AIK-hoz, ahonnan a nyáron érkezett.

A várható változásokkal kapcsolatban Mezey György elárulta, André Alvest minden bizonnyal elviszik a télen, mivel most van a legjobb korban, így jó csapathoz kerülhet, nem mellesleg a csapat is profitálhat az eladásából. Hozzátette, jelenleg nyolc játékos iránt van érdeklődés, kettő távozásával számol.

A tervekről a tréner annyit mondott, hogy sokat fejlődött az együttes, így lassan, de biztosan érik az, amit mindenki vár a városban. Mezey végül megköszönte a háttérben dolgozók munkáját, mint mondta, „e tekintetben is európai szintre” jutottak Székesfehérváron.

AJÁNLOTT LINK:

Így értékeli a szezont dr. Mezey György, vezetőedző (vidi.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik