Foci

Tapad az éllovasokra a Juve

A torinói sztárcsapat 3-1-es győzelmet aratott az olasz bajnokság vasárnap estéjén.

A Serie A vasárnap esti meccsén a Juventus Szicíliába látogatott, a Catania látta vendégül a Zebrákat. A meccs elején a hazaiaknak állt a zászló, a vendéglátó több helyzetet is kidolgozott, a távoli löketek azonban csak nem akartak beakadni Storari hálójába.

Az első igazi helyzet csak a 30. percben akadt a Juve előtt, Aquilani bombázott a léc fölé, majd nem sokkal később Pepe lőtt a hálóba Iaquinta passza után.

Felgyorsultak a góltól az események: előbb a túloldalon Morimoto egy védelmi megingás kihasználva egyenlített, majd a játékrész hajrájában előbb nem adták meg Quagliarella szabályos – egyben gyönyörű gólját –, így a támadó kénytelen volt a 44. percben egy érvényeset lőni, 1-2-vel fordultak a felek.

A második felvonásban a Juve kezdett jobban, ennek megfelelően Quagliarella tovább növelte az előnyt, miután egy elcsent labdát védhetetlenül tekert a hálóba. A folytatásban a Catania percei következtek, a hazaiak azonban rendre elrontották a támadásaik végét.

A meccs lefújásához közeledvén a vendéglátók játékkedve elszállni látszott, a Juventus azonban ebből még nem tudta növelni előnyét, Iaquinta, Del Piero és Kraszics is közel járt gólhoz, utóbbi ráadásul az üres kapuba nem talált be.

A vége ellenben így is 3-1-es vendéggyőzelem lett, a Juventus a harmadik a tabellán, három pont a hátránya a második Lazio mögött.

Eredmény:
Catania – Juventus 1-3 (Morimoto 37. ill. Pepe 35., Quagliarell 44., 58.)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik