Foci

Megkegyelmezett az UEFA Mourinhónak

Az UEFA fellebbviteli bizottsága hétfőn enyhítette a José Mourinhóra, a Real Madrid portugál vezetőedzőjére kirótt két mérkőzésre szóló eltiltást.

A trénert eredetileg két összecsapásra érvényes eltiltással sújtották, amiből csak egyet kell letöltenie, a másikat három évre felfüggesztették. Utóbbit hétfőn a bizottság eltörölte, a szakember 40 ezer eurós pénzbüntetését pedig 30 ezresre mérsékelte.

Mourinhót azért tiltották el, mert az Ajax Amsterdam elleni, november 23-i BL-mérkőzésen a vád szerint rávette két játékosát, Xabi Alonsót és Sergio Ramost, hogy szándékosan állíttassák ki magukat. Így ugyanis a záró csoportmeccset kell csak kihagyniuk, amely már nem dönt semmiről, viszont a kieséses szakaszra letöltik eltiltásukat.

Alonso és Ramos valamint az edzői utasítást nekik közvetítő kapusok, Iker Casillas és Jerzy Dudek pénzbírságán nem módosítottak, előbbi kettőnek 20-20 ezer, utóbbi kettőnek pedig 10 és 5 ezer eurót kell kifizetnie, ugyanakkor a klubnak az előzetesen kirótt 120 ezer euró helyett “csak” 100 ezret kell kipengetnie.

A Real Madrid szerdán a francia Auxerre ellen lép pályára a BL csoportkörének utolsó játéknapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik